Avtal inom din fastighetsförvaltning förr och idag

När man ska skriva avtal med de som ska sköta sin fastighetsförvaltning så är det bra att veta lite vart dessa avtal kommer ifrån från början och hur de kan se ut. Att verkligen vara insatt i avtal kommer göra att du själv kan se vart du kan spara pengar inom din fastighetsförvaltning. Här ska vi titta på hur du kan tänka när du ska skriva avtal med den aktör som ska sköta din fastighetsförvaltning.

Vart kommer avtalsmallen ifrån?
Aff som står för Avtal för fastighetsförvaltning är en mall som man skrev 1995 och det är nästan alla avtal inom fastighetsförvaltning som är skapade utifrån den här mallen. Då det blev mer och mer populärt med fastighetsförvaltning och branschen eskalerade så gick Sabo ihop med Fastighetsägarna och skrev den här mallen. Efter det så var det inte ett oövervinnerligt träsk varje gång det skulle skrivas avtal inom fastighetsförvaltning.

Så som det fungerade innan inom fastighetsförvaltning så fick man fråga flera olika entreprenörer inom fastighetsförvaltning och så gav alla var sina förslag och det var massor av olika tjänster och priser det handlade om vilket var extremt förvirrande. Man var tvungen att få en ordning på det och gjorde så att alla har en viss standard och kvalité att utgå från så förslagen blir mer jämförbara än de var förr inom fastighetsförvaltning.

Hur det är med avtalen idag
Trots att de avtal som finns att utgå från idag inom fastighetsförvaltning så är det inte automatiskt så att alla kommer vara nöjda med det som ingår i avtalen som skrivits. Tolkningsfrågan är ju stor och på grund av den så kan man ha olika uppfattningar om hur ett arbete ska skötas och speciellt inom fastighetsförvaltning.

Alla har olika uppfattningar inom fasticon fastighetsförvaltning hur rejält och noggrant ett arbete ska utföras och det är vanligt att den som äger fastigheten inte tycker att de som håller i deras fastighetsförvaltning har varit tillräckligt noggranna eller hållt en kvalité som ägaren önskar.

Det finns ofta mycket missförstånd och irritation mellan parterna ägare och de som sköter ens fastighetsförvaltning. Har man inte kommunicerat tydligt med varandra så blir det ofta sura miner. Om det är så att till exempel det ligger en trasig kruka på marken och det ser otrevligt ut och den ligger där i över en vecka så kan fasighetsägaren bli irriterad för att hen inte tycker att den kvalité på standard man kommit överens om hålls. De som sköter ens fastighetsförvaltning å andra sidan kan bli irriterad för att hen prioriterat vad hen tyckte var viktigare och inte hade mer tid än så och krukan blev liggandes.

Därför så är det oerhört viktigt inom fastighetsförvaltning att man kommunicerar tydligt vad man vill och vad det finns tid till.