Ta det lugnt och måla om väggarna där hemma

Ja i precis den ordningen skulle jag föreslå att du utför ditt hantverksarbete i hemmet. Det är alldeles för många som stressar i onödan när de skall göra om hemma eller göra i ordning något. Det finns ofta en underliggande tanke om att det kommer gå fortare att bli klar om man stressar. Det är oftast inte sant. Som de flesta professionella målare vet går måleriet bättre när man målar lugnt och noggrant. Det är inte bara målare utan nästan alla hantverkare är överens om att lugnt och fint är det bästa sättet att arbete, och det är inte bara för att de fakturerar per timme!

Så innan du börjar ditt måleri

Ta några minuter och unna dig att slappna av. Ta tio djupa lugna och fina andetag med målare Stockholm och känn hur du samlar dig och förankrar din energi i stunden. Du behöver inte ägna uppmärksamhet åt några tankar som inte rör just den här måleristunden. Det kommer bara att skänka dig stress om du tänker på vad du måste göra efter du målat. Du kan ändå inte göra något åt det under tiden du målar. Då kan du bara måla, det kan alla målare i Stockholm intyga. Tänker du på annat blir resultatet sämre och du blir stressad. Det är motsatsen till vinst-vinst.

Hur du vinner på att måla väggarna

Så istället för att tänka på vad du skall göra när du är klar med måleriet och bli stressad behöver du inte tänka på något alls utan istället fokusera på vad du gör i stunden. Fokusera på varje drag med rollern, på känslan i din kropp, ditt andetag. Och känn hur du blir lugnare och lugnare desto längre tid du målar, du kommer inte vilja sluta med måleri som är bra i stockholm. Detta gör dessutom det enkelt att göra ett noggrant jobb med målare Stockholm vilket bara är en bonus då det viktiga är att slappna av och fokusera i nuet.

Du behöver inte sluta när du slutar måla

Det finns egentligen ingen anledning att inte förlänga den här sköna känslan av lugn när du är färdig med ditt måleri. Du kan fortsätta fokusera i nuet på samma sätt under hela dagen. Det är vad man kallar mindfullness. Att vara konstant medveten och göra medvetna val under dagen. Allt i ditt liv kommer att fungera bättre när du lever i ett sådant sinnestillstånd.