Inreda ett lyxbadrum med spabad?

För den som har en hög budget vid badrumsrenovering kan spabadet vara en otroligt trevlig lyx att unna sig. På senare år har det blivit allt vanligare att man inreder badrum med spabad för privatpersoner. Innan har det mest vart på större anläggningar man haft spabad men allt eftersom att efterfrågan stigit har tillverkarna svarat och idag finns det ett stort urval spabad att välja mellan när man inreder sitt lyx-badrum.

Ett dröm-badrum

Spabadet kan verkligen vara det som gör att badrums-upplevelsen känns drömaktig, det är för bra för att vara sant. Att kunna koppla av i en jacuzzi i sitt eget hem, det är lyxigt. Till skillnad från ett vanligt badkar så är spabadet stort nog för flera personer och det har ofta flera olika härliga massage-funktioner inbyggda. Det är varmt och bubblar. Ofta är sittplatserna ergonomiskt utformade så det är skönt att koppla av i badet och sitta ett tag och socialisera.

Spabad vid badrumsrenovering

När det kommer till spabad vid badrumsrenovering så är det allra oftast ett inomhus bad man pratar om. Då behöver man fundera på följande; hur stort är badrummet och hur stor plats får spabadet ta upp? Det är ofta extra trevligt att sitta i ett spabad om man har någon typ av utsikt. Om det finns möjlighet kan det vara optimalt att förstora fönster eller sätta in takfönster under renoveringen för att maximera effekten av spabadet.

Utomhus

När man sätter ett spabad utomhus så behöver man oftast inte oroa sig över storleken, och utsikten är ofta given. Däremot kommer man att behöva ett spabad efter badrumsrenovering Stockholm som är anpassat för utomhusbruk och är det i Sverige eller något annat land där vintern är kall så behöver det även kunna fungera i minusgrader (vilket är väldigt trevligt att använda på vintern när det är kallt ute).

Extrautrustning

Det finns en hel del extrautrustning för spa bad och de brukar även bli ganska dyrt med badrumsrenovering Stockholm om man skall ha allt som finns. Det kan vara fler jetstreams eller speciella värmesystem, snyggare belysning eller automatiskt rengöring. Fundera på vilka funktioner som är värdefulla för dig och vilka du skulle kunna vara utan, tar man allt utan att fundera kan priset lätt sticka iväg.