Dessa 2 saker bör din startsida innehålla

Startsidan på din webbplats är ofta den första sida som en besökare landar på, vilket gör det extra viktigt att innehållet på denna sida är det rätta för att ge besökaren en knuff i rätt riktning. Det spelar ingen roll om du anlitar en webbyrå eller skapar din webbplats på egen hand – besökaren har ändå samma mål med sitt besök på din sajt. Du vill därför att innehållet på din hemsida hjälper dina presumtiva kunder att vidta de åtgärder som du vill att de vidtar.

Här tipsar vi om några saker som bör finnas på varje startsida:

Information om vad du gör och varför besökaren ska välja just dig

Tänk dig din startsida som en klassisk hisspitch. Besökaren har landat på din sajt och ger dig tio sekunder att berätta vad du gör och varför han eller hon ska välja dig framför en konkurrent. Om du inte lyckas med detta, kommer besökaren bli förvirrad och frustrerad. Istället för att ägna sin värdefulla tid åt att försöka lista ut exakt vad det är squib webbyrå gör, klickar besökaren sig tillbaka till sökmotorn och besöker dina konkurrenters sajter i jakt på samma information.

Nyckeln till framgång är att hålla det enkelt. Du behöver inte ha ett ordantal som uppgår till flera tusen ord, utan det är oftare så att kortare är bättre. Ett bra exempel för en webbyrå kan vara att man beskriver sig själva med följande ord: Vi bygger unika, dynamiska och nyskapande webbplatser och webbapplikationer. Denna information är kort och beskrivande, vilket är perfekt!

Tydliggör för besökaren vilka åtgärder du vill att denne vidtar

Så fort dina användare förstår vilka tjänster eller produkter du tillhandahåller är nästa steg att leda dem till att vidta en åtgärd. Det kan till exempel handla om att göra en bokning, köpa en produkt eller tjänst, eller ta reda på mer information om ditt utbud. När du samarbetar med squibb webbyrå kan du förlita dig på att byrån har den kompetens som krävs för att skapa en sajt som konverterar. Du behöver dock inte ha studerat UX-design för att göra det grundläggande arbetet:

En stor och väldigt tydlig call to action (CTA) är vad som krävs för detta ändamål. En text som till exempel Berätta för oss om ditt projekt är precis vad som krävs för att uppmuntra sajtens besökare att kontakta dig om du driver en webbyrå, en grafisk byrå eller i princip vilket slags företag som helst. Få din besökare att vidta en åtgärd!