Därför behöver du göra om din hemsida ibland

En bra hemsida är en färskvara och det räcker inte att man har skaffat sig en för fem eller kanske till och med tio år sen. Tekniken går framåt, trender ändras och det gäller att man hänger med i svängarna för att sidan ska ge ett professionellt intryck. Har man inte kunskaper att göra om sin hemsida på egen hand kan man alltid ta hjälp av en webbyrå, som vet det mesta om aktuella trender och vad som är nödvändigt för att sidan ska fungera och ranka bra.

Trafiken minskar

Ett stort tecken på att det är dags att göra om sin hemsida på egen hand eller med hjälp från en webbyrå är när man märker att trafiken börjar minska. Det kan även märkas genom att man inte bli kontaktad genom sidan lika ofta som tidigare samt att man tappar sin position hos sökmotorerna.

Ser oprofessionellt ut

En gammal hemsida som inte blivit uppdaterad eller förändrad på flera år ger ett oprofessionellt intryck okay och risken att besökarna letar sig vidare är stor. Driver man någon form av verksamhet är det extra viktigt att man har en aktuell sida med relevant information som visar att man har koll på läget.

Tekniken

Den tekniska utvecklingen har gått oerhört snabbt som senaste åren och har man en hemsida med ett par år på nacken behöver den troligtvis anpassas. Tidigare surfade man till exempel bara på datorer men idag står smartphones för den mesta av internetanvändningen för en webbyrå stockholm. Det är alltså av största vikt att ha en hemsida som är mobilanpassad för att inte riskera att besökarna går till en konkurrent. Vet man inte hur man bär sig åt för att åtgärda problemet är det läge att kontakta en webbyrå som kan styra upp det.

Konkurrenterna är bättre

Surfa in på konkurrenternas hemsidor och jämför sedan med din egen. Hur känns dessa mot för din och finns det något som verkar bättre? Om så är fallet är det ännu ett tecken på att det är dags att genomföra en renovering av din egen sida för att hamna på samma, eller ännu hellre en högre nivå.

Hur ofta?

Så hur ofta behöver man göra om sin hemsida för att den ska vara bra? Innehållet bör uppdateras och fyllas på med jämna mellanrum för att hålla sidan intressant för besökarna men en riktigt renovering kan man med fördel göra med ungefär 2–3 års mellanrum. För större förändringar kan det vara smart att anlita en webbyrå för att få professionell hjälp att både fundera på vad det är som behöver göras och sedan genomföra det.

Det finns flera anledningar till varför man behöver göra om sin hemsida då och då. Minskad trafik, sämre ranking, oproffsigt intryck eller vassare konkurrenter är några vanliga orsaker som dom flesta kanske upplever någon gång. Anlita proffs i form av en webbyrå eller genomför förändringarna på egen hand om du har rätt kunskaper. Oavsett är det viktigt att ha en fräsch hemsida om man vill behålla befintliga besökare och dessutom locka till sig nya.